Zásoby - účetní souvislosti - Šenkýřová, Kateřina (2008)
Bakalářská práce „Zásoby – účetní souvislosti" se v obecné rovině zabývá problematikou zásob. Komplexně shrnuje účetní souvislosti spojené se zásobami pro všechny společnosti. Cílem práce je teoreticky ukázat, jak správně postupovat při účtování zásob v souladu se všemi právními předpisy. Je rozdělena do dvou velkých okruhů, jenž se soustředí na účtování zásob v České republice a účtování zásob celosvětově podle Mezinárodních účetních standardů IFRS a US GAAP. Problematika účtovaní zásob je dosti široká, proto práce nemůže postihnout celou škálu skutečností, které mohou nastat. Zaměřuje se jen na některé vybrané situace a problémy, které mohou účetní jednotky řešit