Finančná analýza firmy Tipos, národná lotériová spoločnosť, a.s. - Ondrušová, Miroslava (2008)
Cieľom tejto finančnej analýzy je zhodnotiť finančnú situáciu a postavenie na trhu firmy Tipos, národná lotériová spoločnosť, a.s., ktorá je vo všeobecnosti pokladaná za stabilnú a prosperujúcu firmu. Pri aplikácii finančnej analýzy boli použité horizontálna a vertikálna analýza učtovných výkazov, analýza pomerových ukazateľov, pracovného kapitálu, Du Pontov rozklad a ďalšie. V závere práce sú obsiahnuté výsledky a interpretácia použitých metód, ako aj perspektíva spoločnosti do budúcnosti