Struktura zadluženosti sektoru domácností v ČR - Hájková, Martina (2008)
Bakalářská práce analyzuje strukturu zadluženosti českých domácností, klasifikuje úvěry podle mikroekonomických charakteristik a zabývá se také příčinami rostoucí zadluženosti. Cílem je popis a vysvětlení možných motivů pro zadlužení domácností, postoje veřejnosti k úvěrům a vlivu reklamy na dlužníky. Ve středu pozornosti je také finanční vzdělávání mládeže i dospělých v ČR. Ke zkoumání výše uvedených cílů jsou využity především údaje vyplývající z výběrových šetření na téma zadluženosti a informace prezentované ČNB a ČSÚ