Medzibankový platobný styk v Českej a Slovenskej republike - Molnárová, Lucia (2008)
Tato bakalářská práce se zaobírá současným stavem mezibankovního zúčtování v České i Slovenské republice. Pozorný čtenář se zde může dočíst o historickém vývoji mezibankovního platebního styku od osmdesátých let 20. století v bývalém Československu až do současnosti. Vedle historického vývoje je dále pozornost věnována fungování platebních systémů v obou zemích a to systému CERTIS v ČR a systému SIPS v SR. Podrobně jsou popsány základní principy jejich činnosti, legislativní úprava, cenová politika a účast v systémech. V práci lze rovněž nalézt posledně zveřejněné statistické údaje jejich provozu