Medzibankový platobný styk v Českej a Slovenskej republike - Molnárová, Lucia; Schlossberger, Otakar, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Tato bakalářská práce se zaobírá současným stavem mezibankovního zúčtování v České i Slovenské republice. Pozorný čtenář se zde může dočíst o historickém vývoji mezibankovního platebního styku od osmdesátých let 20. století v bývalém Československu až do současnosti. Vedle historického vývoje je dále pozornost věnována fungování platebních systémů v obou zemích a to systému CERTIS v ČR a systému SIPS v SR. Podrobně jsou popsány základní principy jejich činnosti, legislativní úprava, cenová politika a účast v systémech. V práci lze rovněž nalézt posledně zveřejněné statistické údaje jejich provozu
Vedoucí práce: Otakar Schlossberger
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses