Komparace termínovaných vkladů v nabídkové paletě českých bank - Nývlt, Tomáš (2008)
Tato bakalářská práce popisuje definici, členění a význam termínovaných vkladů pro banku a klienta, analyzuje vývoj těchto vkladů v období 2001 až 2007, zabývá se současnou situací na českém trhu vkladů a usiluje o zmapování určitých trendů v nabídkách bankovních institucí. Dále se snaží porovnat korunové termínované vklady vybraných finančních institucí podle určitých kritérií. Mezi její cíle patří rovněž komparace dvou investičních možností, a to jednak vkladu na termínovaný účet vedený v českých korunách a vkladu na účet vedený v zahraniční měně se zohledněním měnového rizika. Tato práce by nám měla objasnit i problematiku reálné úrokové míry a dát odpověď na otázku, zda se vůbec zhodnocování volných peněžních prostředků pomocí termínovaných vkladů momentálně vyplatí