Komparace termínovaných vkladů v nabídkové paletě českých bank - Nývlt, Tomáš; Tuček, Miroslav, 1929-2017; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Tato bakalářská práce popisuje definici, členění a význam termínovaných vkladů pro banku a klienta, analyzuje vývoj těchto vkladů v období 2001 až 2007, zabývá se současnou situací na českém trhu vkladů a usiluje o zmapování určitých trendů v nabídkách bankovních institucí. Dále se snaží porovnat korunové termínované vklady vybraných finančních institucí podle určitých kritérií. Mezi její cíle patří rovněž komparace dvou investičních možností, a to jednak vkladu na termínovaný účet vedený v českých korunách a vkladu na účet vedený v zahraniční měně se zohledněním měnového rizika. Tato práce by nám měla objasnit i problematiku reálné úrokové míry a dát odpověď na otázku, zda se vůbec zhodnocování volných peněžních prostředků pomocí termínovaných vkladů momentálně vyplatí
Vedoucí práce: Miroslav Tuček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses