DOPADY PODPORY V NEZAMĚSTNANOSTI A MINIMÁLNÍ MZDY NA EKONOMIKU - Ondrušková, Kateřina (2008)
Ve své práci jsem se zabývala oblastí sociální politiky. Zaměřila jsem se na sociální dávky, jejich existenci, důvody uplatnění a jejich konstrukce. Snažila jsem se ukázat zbytečnou složitost v konstrukcích dávek. Na řadě příkladů jsem se snažila dokladovat, pomocí čísel ze statistického úřadu, že mnohé sociální dávky neplní, a z techniky věci ani nemohou plnit účel, pro který byly zavedeny. Zvláštní zaměření jsem v tomto ohledu věnovala podpoře v nezaměstnanosti a minimální mzdě. Na těchto dávkách je rozpor mezi žádaným účinkem a skutečným dopadem obzvlášť výrazný