DOPADY PODPORY V NEZAMĚSTNANOSTI A MINIMÁLNÍ MZDY NA EKONOMIKU - Ondrušková, Kateřina; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Řežábek, Pavel, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Ve své práci jsem se zabývala oblastí sociální politiky. Zaměřila jsem se na sociální dávky, jejich existenci, důvody uplatnění a jejich konstrukce. Snažila jsem se ukázat zbytečnou složitost v konstrukcích dávek. Na řadě příkladů jsem se snažila dokladovat, pomocí čísel ze statistického úřadu, že mnohé sociální dávky neplní, a z techniky věci ani nemohou plnit účel, pro který byly zavedeny. Zvláštní zaměření jsem v tomto ohledu věnovala podpoře v nezaměstnanosti a minimální mzdě. Na těchto dávkách je rozpor mezi žádaným účinkem a skutečným dopadem obzvlášť výrazný
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; sociální politika; bakalářské práce; social policy; bachelor's theses