Investičné životné poistenie - Kiovský, Tomáš; Ducháčková, Eva, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Práca je venovaná histórii poisťovníctva, zameriam sa na udalosti, ktoré výrazne ovplyvnili vývoj a formovali charakter poistenia tak ako ho poznáme dnes.Druhá kapitola priblíži situáciu poisťovníctva v Českej republike v porovnaní s krajinami Európskej únie. Toto porovnanie by malo čitateľovi ukázať aké veľké rezervy trh životného poistenia v Českej republike má, a akým smerom sa bude v nasledujúcich rokoch uberať. Investičné životné poistenie je najmodernejšou formou životného poistenia. V mnohom vychádza z klasických typov životného poistenia, ktorým je venovaná samostatná tretia kapitola. Bližšie sa zoznámime s kapitálovým, univerzálnym a dôchodkovým poistením. A konečne štvrtá a najdôležitejšia kapitola mojej práce je zameraná na investičné životné poistenie. Začneme jeho vývojom a históriou, oboznámime sa s fungovaním a najdôležitejšími črtami investičného životného poistenia, s možnými formami pripoistení, s podielovými fondmi a možnými podobami poistného plnenia, ktorých rozmanitosťou je investičné životné poistenie charakteristické. V piatej kapitole prevediem analýzu vybraných produktov investičného životného poistenia. Analýzu vypracujem z pohľadu klienta, takže budem sledovať možnosti pripoistenia, výšku poplatkov a základné črty akými sú vstupný vek, dĺžka trvania poistky a podobne
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses