Mandatorní výdaje v ČR, jejich struktura, vývoj - Čučová, Magdaléna; Urbánek, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Cílem této práce je seznámit čtenáře s problematikou mandatorních výdajů. Zejména s jejich strukturou a vývojem. Zaměřuji se zde především na mandatorní výdaje vyplývající ze zákona, protože tyto výdaje jsou pro výdajovou stranu státního rozpočtu nejvíce zatěžující. Ve své práci nastíňuji také cíle vlády jak tuto situaci zlepšit. Mandatorní výdaje jsou totiž z více než poloviny rozpočtu České republiky soustředěny do důchodového pojištění, dávek státní sociální podpory, nemocenských dávek a plateb státu do zdravotního pojištění
Vedoucí práce: Václav Urbánek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses