Ochrany před nevyžádanou poštou - Mazánek, Petr (2007)
Základním tématem této práce jsou nevyžádaná sdělení hromadně zasílaná elektronickou cestou, často označovaná jako spam. Tento termín je všeobecně chápán pouze jako název pro nevyžádané emailové zprávy obsahující komerční sdělení. Pojem spam má však širší význam, na který se práce snaží rovněž poukázat. Hlavní důraz je však kladen právě na nevyžádanou elektronickou poštu a různé formy obrany proti ní, ať už z pohledu správce poštovního serveru nebo koncového uživatele emailu. Práce obsahuje řadu reálných ukázek, příkladů a postupů souvisejících se spamem a bojem proti němu