Převod leasingu na IFRS z hlediska pronajímatele - Kivader, Dušan (2008)
Práce pojednává o základních principech účtování leasingu z hlediska pronajímatele, především finančního leasingu, podle české účetní legislativy a podle IFRS(Mezinárodních standardech účetního výkaznictví). Srovnává tyto dva způsoby zachycení leasingu v účetnictví a upozorňuje na základní rozdíly. Srovnatelnost je zabezpečena jednotným zadáním příkladu pro finanční leasing, mírně poupraveným pro jednotlivé způsoby účtování. Závěr práce obsahuje případovou studii, v které je zaúčtován finanční leasing z pohledu pronajímatele podle reálné aktuální nabídky