Převod leasingu na IFRS z hlediska pronajímatele - Kivader, Dušan; Martiník, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Práce pojednává o základních principech účtování leasingu z hlediska pronajímatele, především finančního leasingu, podle české účetní legislativy a podle IFRS(Mezinárodních standardech účetního výkaznictví). Srovnává tyto dva způsoby zachycení leasingu v účetnictví a upozorňuje na základní rozdíly. Srovnatelnost je zabezpečena jednotným zadáním příkladu pro finanční leasing, mírně poupraveným pro jednotlivé způsoby účtování. Závěr práce obsahuje případovou studii, v které je zaúčtován finanční leasing z pohledu pronajímatele podle reálné aktuální nabídky
Vedoucí práce: Karel Martiník
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses