Analýza redukovaných a stínových cen v úlohách LP s omezenými proměnnými - Sova, Ondřej (2008)
Bakalářská práce se zabývá analýzou stínových a redukovaných cen v úlohách LP s omezenými proměnnými. V teoretické části práce popisuje postup výpočtu intervalů stability a postup výpočtu úloh s dolními a horními mezemi. Praktická část se zabývá analýzou výstupů úloh s omezenými proměnnými. Příklady jsou počítány klasickou simplexovou metodou, kde jsou uvedeny i intervaly stability a poté jsou za daných podmínek řešeny metodou horních a dolních mezí