Zdanění nemovitostí v USA - Soldátová, Zuzana (2008)
Bakalářská práce se věnuje analýze amerického systému zdanění nemovitostí. První část práce se zabývá obecnou charakteristikou systému zdanění ve Spojených státech. Druhá kapitola je věnována samotnému daňovému systému zdanění nemovitostí za pomoci využití statistik, za jejichž pomoci je systém analyzován z globálního hlediska. Třetí kapitola popisuje zdanění ve státě New Jersey, tedy ve státě s největším zatížením daněmi z nemovitostí. Čtvrtá kapitola se věnuje zdanění nemovitostí ve státě New Mexico