Vývoj lidského kapitálu napříč ekonomickými školami - Šrank, Jiří (2008)
Práce sleduje vývoj lidského kapitálu, pomocí ekonomických teorií zkoumá správnost jeho aplikování ve vzdělávacím systému, užitečnost a potřebnost pro rozvoj a blahobyt společnosti i individuí, potažmo jejich schopností, dovedností a znalostí, porovnáním napříč ekonomickými školami. Od klasické školy, přes Cambridgeskou školu, institucionalismus až po Chicagskou školu. Práce je završena Beckerovou analýzou lidského kapitálu