Investiční využití obnovitelných zdrojů energie Fotovoltaická elektrárna - Česák, Jakub (2008)
Práce hodnotí možnosti investičního využití obnovitelných zdrojů v ČR. Cílem práce je posoudit životnost a rentabilitu investice při realizaci výstavby fotovoltaické elektrárny. Dále se zabývá způsoby financování, a to jak ze soukromých, tak z veřejných zdrojů. Praktická část práce je zpracována formou podnikatelského plánu, který má za cíl výstavbu fotovoltaické elektrárny ve středních čechách.Investiční záměr je hodnocen pomocí finanční analýzy za podpory finanční kalkulačky společnosti CzechInvest