Systém plánů a rozpočtů v podniku - Haničáková, Lenka (2008)
Plánování a rozpočtování je praktická cesta jak poznat budoucí komplikace a reagovat na ně v předstihu. Podnik sestavuje systém plánů, tj. různe druhy, různe typy, pro jednotlivé střediska a veličiny. Sestavení tohoto systému vyžaduje důkladnou analýzu vnitřního a vnějšího prostředí podniku. Celý proces jejich sestavování a použití je završený kontrolou odchylek a vyvoděním důsledků