Regulace účetnictví v České republice před a po vstupu do Evropské unie - Machalíčková, Zdeňka; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Bakalářská práce se zabývá problematikou regulace účetnictví v České republice v souvislosti s jejím vstupem do Evropské unie v roce 2004. Podává stručný historický přehled vývoje vedení účetnictví, dále se zaměřuje na téma globální harmonizace účetnictví z pohledu US GAAP a IAS/IFRS a na rozbor koncepčního rámce a mezinárodních účetních standardů, které porovnává s českou legislativou. Práce rovněž posuzuje jednotlivé české právní předpisy týkající se regulace účetnictví a stručně hodnotí změny v účetní legislativě, ke kterým došlo v návaznosti na vstup země do EU
Vedoucí práce: David Procházka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; harmonizace účetnictví; bakalářské práce; harmonization of accounting; bachelor's theses