Způsoby a možnosti zvládání krizových situací způsobených narušením dodávek ropy a ropných produktů velkého rozsahu. Dopady na podnikohospodářskou sféru. - Chochrunová, Alexandra (2008)
Práce se zabývá analýzou způsobů a možností zvládání krizových situací způsobených narušením dodávek ropy a ropných produktů. Je specifikována a blíže rozvedena problematika ropné bezpečnosti, popis průběhu ropné nouze a její dopady na podnikohospodářskou sféru. Obšírněji se věnuje postupu při řešení této krizové situace a organizacím zabývajícím se společným postupem řešení ropné krize