Problematika DPH neziskových organizací - Hájek, Jan; Hajdíková, Taťána; Sabolovič, Mojmír, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2022)
Diplomová práce se zabývá problematikou daně z přidané hodnoty u neziskových organizací. Cílem diplomové práce je nalézt, analyzovat a zhodnotit problémové části zákona o dani z přidané hodnoty v případě aplikace u neziskových organizací. Pro nalezení problémových částí zákona o dani z přidané hodnoty u neziskových organizací budou použity kvalitativní metody analýzy textu a judikatura vztahující se k této problematice. Na základě výsledků analýzy dojde k vyčlenění problematických částí zákona o dani z přidané hodnoty u neziskových organizací. Výstupem diplomové práce bude zhodnocení nalezených problémových částí zákona o dani z přidané hodnoty u neziskových organizací a následný návrh možného řešení, jak mohou neziskové organizace ve vybraných případech postupovat, aby předešly chybné aplikaci, případně jak by se jinak mohly problémové části vyřešit, aby nedocházelo k častým sporům.
Vedoucí práce: Taťána Hajdíková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses