Fluktuace v podnicích cestovního ruchu - Karli, Kristýna; Žufan, Jan; Bejdáková, Blanka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Cílem diplomové práce je identifikace hlavních příčin vysoké fluktuace v oboru hotelnictví, a zhodnocení možnosti tyto příčiny eliminovat, za účelem zvýšení ochoty zaměstnanců pracovat v dané organizaci dlouhodobě. První část práce se zaměřuje na vysvětlení pojmu fluktuace, a především rozebrání důsledků a nákladů, které s sebou fluktuace přináší. Zároveň se práce věnuje také faktorům, které fluktuaci zaměstnanců ovlivňují, motivaci zaměstnanců a návaznosti fluktuace na pracovní spokojenost zaměstnanců. K identifikaci nejčastějších příčin fluktuace zaměstnanců bylo využito polostandardizovaných rozhovorů se zaměstnanci hotelu Vienna House Diplomat Prague. Závěrečná část práce obsahuje diskusi výsledků výzkumu, a především návrh možných opatření, které by pomohly hotelovým provozům snížit fluktuaci zaměstnanců a zvýšit jejich ochotu setrvat v dané organizaci dlouhodobě.
Vedoucí práce: Jan Žufan
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses