Vnímaný vliv produktu na životní prostředí - Musilová, Monika (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá vnímaným vlivem obalů na mléko na životní prostředí. Jejím cílem bylo zjistit, jak spotřebitelé vnímají obaly na mléko z hlediska jejich vlivu na životní prostředí, zda záleží na generaci a zda se vnímaný vliv shoduje s reálným vlivem dle odborných studií. Vyhodnocení probíhalo na základě dotazníkového šetření a jeho výsledky ukazují, že spotřebitelé jsou nedostatečně informováni o vlivu jednotlivých druhů obalů na mléko na životní prostředí. V závěru jsou formulována doporučení pro Ministerstvo životního prostředí, v jakých konkrétních oblastech by mělo zvýšit informovanost spotřebitelů. Tím by mohlo být změněno chování spotřebitelů ve prospěch zlepšení ochrany životního prostředí.