Finanční analýza a prognóza budoucího vývoje SLÉVÁRNA, spol. s r.o. - Hýsek, Michal (2022)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit bonitu společnosti Slévárna spol. s r. o. a odhadnout její vývoj v dalším období. Hodnocení společnost je zpracováno na základě finanční analýzy za období od roku 2016 do roku 2020 doplněné o základní strategickou analýzu. Práce se skládá ze dvou částí. V metodické části práce jsou popsány metody finanční analýzy. Praktická část je věnována aplikaci popsaných metod finanční a strategické analýzy a obsahuje také prognózu budoucího vývoje. Výsledky společnosti jsou porovnány s konkurenčními slévárnami. Závěr práce shrnuje veškeré důležité skutečnosti a obsahuje celkové zhodnocení společnosti.