Finanční analýza a prognóza budoucího vývoje SLÉVÁRNA, spol. s r.o. - Hýsek, Michal; Marek, Petr; Husák, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit bonitu společnosti Slévárna spol. s r. o. a odhadnout její vývoj v dalším období. Hodnocení společnost je zpracováno na základě finanční analýzy za období od roku 2016 do roku 2020 doplněné o základní strategickou analýzu. Práce se skládá ze dvou částí. V metodické části práce jsou popsány metody finanční analýzy. Praktická část je věnována aplikaci popsaných metod finanční a strategické analýzy a obsahuje také prognózu budoucího vývoje. Výsledky společnosti jsou porovnány s konkurenčními slévárnami. Závěr práce shrnuje veškeré důležité skutečnosti a obsahuje celkové zhodnocení společnosti.
Vedoucí práce: Petr Marek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses