Umělá inteligence v kontextu výkonnosti firem - Penjak, Adam (2022)
Diplomová práce se zabývá problematikou umělé inteligence a jejího vztahu k výkonnosti firem. Umělá inteligence je téma, které hýbe světem, jelikož proniká do stále širšího spektra oblastí. Široké možnosti aplikace umělé inteligence mají za následek přeměnu mnoha činností. Cílem práce je analyzovat, jakou měrou umělá inteligence zvyšuje produktivitu práce a přidanou hodnotu a jak její zavádění dopadá na zaměstnance. K dosažení cíle bude zmapováno, v jakých oblastech je umělá inteligence schopna zvýšit výkonnost firem a jakým způsobem, následně budou představeny praktické příklady využití umělé inteligence společností Amazon. Umělá inteligence dokáže automatizovat mnoho rutinních činností, což činí firemní procesy efektivnějšími a zaměstnanci mohou své úsilí věnovat pestřejším činnostem.