Analýza bankovních poplatků - Zítka, Patrik; Radová, Jarmila; Fiala, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Tato práce se zabývá analýzou bankovních poplatků na běžných a studentských účtech, které nabízejí banky na tuzemském finančním trhu. Pozornost je také věnována obecnému vymezení banky, bankovních poplatků, výnosů a nákladů bankovních institucí. V praktické části bylo využito dotazníkového šetření. Na základě jeho vyhodnocení lze konstatovat, že nejvíce dotázaných má zřízený svůj běžný (případně studentský) účet u České spořitelny. Většina respondentů nevyužívá možnosti mít bankovní účet ve více bankách zároveň. Nejvíce klientů si vybírá svou banku podle toho, kde už mají zřízený bankovní účet jejich rodiče. Dle získaných odpovědí je pro dotázané nejdůležitější, aby banka poskytovala běžný (resp. studentský) účet bez poplatků za jeho vedení. Potvrdila se také hypotéza, že většina respondentů už dnes upřednostňuje platbu kartou před platbou v hotovosti, a že většina lidí si už dnes nechává zasílat výpisy plateb a poplatků pouze v elektronické podobě. Co se týče informovanosti dotázaných ohledně výše poplatků, u základních služeb je povědomí relativně dobré. U bankovních služeb, které nejsou tak často využívané, je to s jejich znalostmi horší. Také bylo zjištěno, že většina respondentů je se svou bankou spokojena.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses