Strategická analýza firmy Danone a. s. - Šlapák, Petr (2022)
Cílem této bakalářské práce je identifikovat silné a slabé stránky, příležitosti a hrozby společnosti Danone a.s. prostřednictvím strategické analýzy. Práce se dělí na dvě části – teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou definovány a popsány všechny jednotlivé metody použité pro strategickou analýzu a v praktické části jsou tyto metody aplikovány na zvolenou firmu. Na základě dat z interní a externí analýzy je provedena SWOT analýza, která syntetizuje zjištěné výsledky a na jejímž základě jsou v závěru formulována strategická doporučení, která mohou být nápomocná pro budoucí rozhodování managementu společnosti.