Koľko stojí jedno divadelné predstavenie - Molčák, Filip (2021)
Diplomová práca „Koľko stojí jedno divadelné predstavenie“ podáva čitateľovi návod ako pristúpiť ku kalkulácii jedného divadelného predstavenia typu činohry, opery a baletu na príklade repertoárového typu Štátneho divadla v Košiciach za využitia metódy kalkulovania nákladov podľa aktivít (Activity Based Costing). Ilustrácií samotnej kalkulácie predchádza úvodná časť popisujúca verejné zdroje, ktorými sú financované štátne/národné divadlá nielen na Slovensku. Verejné zdroje sú peniazmi nás všetkých a ďalšia časť popisuje dôležitosť sledovania hospodárenia s nimi. Nástrojmi správneho hospodárenia sú rozpočty a kalkulácie rôznych typov, ktoré sú v práci vysvetlené. Špeciálne sa práca zameriava na kalkulácie a rozpočtovanie nákladov podľa aktivít, ktoré je využité v praktickej časti práce. Cieľom tejto práce je výstup praktickej časti, ktorá pri použití kalkulácie nákladov podľa aktivít vypočítava nákladovú náročnosť rôznym divadelným výstupom Štátneho divadla v Košiciach.