Koľko stojí jedno divadelné predstavenie - Molčák, Filip; Svoboda, Michal, 1983-; Poutník, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Diplomová práca „Koľko stojí jedno divadelné predstavenie“ podáva čitateľovi návod ako pristúpiť ku kalkulácii jedného divadelného predstavenia typu činohry, opery a baletu na príklade repertoárového typu Štátneho divadla v Košiciach za využitia metódy kalkulovania nákladov podľa aktivít (Activity Based Costing). Ilustrácií samotnej kalkulácie predchádza úvodná časť popisujúca verejné zdroje, ktorými sú financované štátne/národné divadlá nielen na Slovensku. Verejné zdroje sú peniazmi nás všetkých a ďalšia časť popisuje dôležitosť sledovania hospodárenia s nimi. Nástrojmi správneho hospodárenia sú rozpočty a kalkulácie rôznych typov, ktoré sú v práci vysvetlené. Špeciálne sa práca zameriava na kalkulácie a rozpočtovanie nákladov podľa aktivít, ktoré je využité v praktickej časti práce. Cieľom tejto práce je výstup praktickej časti, ktorá pri použití kalkulácie nákladov podľa aktivít vypočítava nákladovú náročnosť rôznym divadelným výstupom Štátneho divadla v Košiciach.
Vedoucí práce: Michal Svoboda
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses