Udržitelnost v České republice v kontextu vývoje v pokrizovém období - Křečková Kroupová, Zuzana, 1972- (2018)
Cílem habilitační práce je zhodnotit udržitelnost podnikání s ohledem na genderovou diverzitu složení vrcholových orgánů v České republice v kontextu vývoje v období po finanční a ekonomické krizi v roce 2008. Práce představuje pojem udržitelnost jako komplexní přístup v řízení firem s dopadem jak na ekonomické přínosy podnikání, tak i na rozvoj společenského a environmentálního systému v jejím okolí. Udržitelnost jako strategické zaměření firmy je ukázána na řadě podnikatelských modelů (B Corporations, sdílená ekonomika, inkluzivní podnikatelské modely, model sdílené hodnoty) včetně případových studií. Dále je představen vztah udržitelnosti a řízení firem, včetně složení vrcholových orgánů a role genderové diverzity ve vrcholovém vedení. Vlastní výzkum předkládá analýzu vztahů genderové rovnosti, konkurenceschopnosti a udržitelné konkurenceschopnosti a dále závěry případové studie přidané hodnoty žen v českém managementu.