Porovnanie ekonomického vývoja štátov BRIC 2010-2017 - Poušová, Lenka (2019)
Cieľom tejto bakalárskej práce je hodnotenie a porovnanie ekonomického vývoja vybraných štátov zo skupiny BRIC v rokoch 2010-2017.Konkrétne sa práca sústreďuje na analýzu ekonomík Číny a Indie. S využitím najnovších dostupných dát bol vytvorený rozbor týchto makroekonomických ukazovateľov: medzinárodný obchod, hrubý domáci produkt, nezamestnanosť, platobná bilancia, miera inflácie a priame zahraničné investície. Dôkladná komparácia týchto ukazovateľov a ich vývoj v danom období je doplnená o predpoveď možného vývoja ekonomík daných štátov do budúcna.