Porovnanie ekonomického vývoja štátov BRIC 2010-2017 - Poušová, Lenka; Müller, Štěpán, 1945-; Černá, Iveta, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Cieľom tejto bakalárskej práce je hodnotenie a porovnanie ekonomického vývoja vybraných štátov zo skupiny BRIC v rokoch 2010-2017.Konkrétne sa práca sústreďuje na analýzu ekonomík Číny a Indie. S využitím najnovších dostupných dát bol vytvorený rozbor týchto makroekonomických ukazovateľov: medzinárodný obchod, hrubý domáci produkt, nezamestnanosť, platobná bilancia, miera inflácie a priame zahraničné investície. Dôkladná komparácia týchto ukazovateľov a ich vývoj v danom období je doplnená o predpoveď možného vývoja ekonomík daných štátov do budúcna.
Vedoucí práce: Štěpán Müller
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses