Analýza dopadů COVID 19 optikou BSC - Zacpalová, Karolína; Menšík, Michal; Šoljaková, Libuše; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Diplomová práce se zabývá analýzou dopadu nemoci COVID-19 na činnost podniku optikou Balanced Scorecard. Cílem práce je zodpovězení výzkumné otázky, která se dotazuje na dopad pandemického období na výkonnost podniku CE Colo, který je poskytovatel služeb nezávislých datových center ve střední Evropě. Práce je rozdělena na dvě klíčové části. Teoretická část obsahuje teoretické východisko pro pochopení koncepce Balanced Scorecard a dalších základních pojmů, které se k této problematice bezprostředně vážou. Praktická část analyzuje a popisuje pandemickou situaci a podnik z hlediska jednotlivých perspektiv a vztahu k okolí podniku. Dále jsou identifikovány a analyzovány hlavní dopady koronaviru na činnost podniku pohledem strategických perspektiv. Na závěr praktické části je provedena analýza a zhodnocení, jak společnost prošla pandemickým obdobím včetně odhadovaných dopadů na výkonnost a klíčové ukazatele výkonnosti.
Vedoucí práce: Michal Menšík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses