Model ekonomického řízení sportovního centra s dobrovolně regulovaným ziskem - Mikloš, Martin; Fibírová, Jana, 1951-; Menšík, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Hlavním cílem diplomové práce je vytvořit a popsat model ekonomického řízení sportovního centra s dobrovolně regulovaným ziskem. Diplomová práce je rozdělena do osmí kapitol, které zpočátku obnášejí teoretické znalosti potřebné k porozumění dané tématiky. Pátou kapitolou začíná praktická část, ve které je zpracována případová studie. Postupně je definován kapitálový výdej na pořízení majetku a pak jsou vyjmenovány všechny výkony sportovního centra a rovněž jednotlivé provozní náklady. Následně je vytvořena kalkulace, díky které se stanoví minimální prodané množství výkonů, potřebné na uhrazení vynaložených nákladů. Na základě modelového příkladu je sestavena manažerská výsledovka, která vychází z propočtu finální prodejní ceny všech hlavních výkonů sportovního centra. Vyústěním textu práce je popis mechanismu, kterým bude podnik snižovat výnosy díky upravené prodejní ceně a vracet přeplatky z platby za sportoviště zpět zákazníkům. Tím se sníží výnosy a zisk se dostane na předem stanovenou výši.
Vedoucí práce: Jana Fibírová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses