Finanční analýza společnosti Sellier & Bellot a.s. - Kuklík, Vojtěch (2021)
Cílem bakalářské práce je vypracovat finanční analýzu společnosti Sellier & Bellot a. s. za období 2015–2019, srovnat ji s konkurencí, zjistit její finanční situaci a posoudit, zdali je finančně zdravá. V první části analýzy je využita horizontální a vertikální analýza rozvahy a výkazu zisků a ztrát. Následně je společnost porovnávána s vybranými konkurenty pomocí ukazatelů rentability, aktivity, likvidity a zadluženosti. Poté jsou analyzovány hotovostní toky společnosti a v neposlední řadě je posouzena bonita společnosti využitím Kralicekova Quicktestu. Na závěr jsou uvedeny jednotlivé poznatky z předchozích kapitol a je zhodnoceno zdraví společnosti.