Finanční analýza společnosti Sellier & Bellot a.s. - Kuklík, Vojtěch; Menzl, Vojtěch; Staňková, Anna, 1951-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Cílem bakalářské práce je vypracovat finanční analýzu společnosti Sellier & Bellot a. s. za období 2015–2019, srovnat ji s konkurencí, zjistit její finanční situaci a posoudit, zdali je finančně zdravá. V první části analýzy je využita horizontální a vertikální analýza rozvahy a výkazu zisků a ztrát. Následně je společnost porovnávána s vybranými konkurenty pomocí ukazatelů rentability, aktivity, likvidity a zadluženosti. Poté jsou analyzovány hotovostní toky společnosti a v neposlední řadě je posouzena bonita společnosti využitím Kralicekova Quicktestu. Na závěr jsou uvedeny jednotlivé poznatky z předchozích kapitol a je zhodnoceno zdraví společnosti.
Vedoucí práce: Vojtěch Menzl
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses