Investiční valuace společnosti Bonavita spol. s r.o. s kvantifikací možných synergických efektů - Karban, Lukáš; Rýdlová, Barbora, 1976-; Jahodová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Cílem této diplomové práce je kvantifikace synergických efektů plynoucí společnosti BONAVITA spol. s r.o. z hypotetické akvizice strategických investorem. Hodnota synergií je identifikována na základě nalezené tržní a investiční hodnoty předmětné společnosti k datu 31. 12. 2019 dle veřejně dostupných informací. První část práce se převážně zabývá vymezením pojmů a metod související s problematikou oceňování podniků, synergií a fúzí a akvizic. Teoretická část je zakončena expertními poznatky, statistikami a výsledky výzkumů z praxe. V hlavní části nejprve dochází k představení společnosti BONAVITA spol. s r.o. V navazujících kapitolách je provedena analýza finančního zdraví oceňovaného podniku, strategická analýza s prognózou relevantních trhů a tržních podílů společnosti, analýza a prognóza generátorů hodnoty s následným sestavením finančního plánu pro roky 2020-2023. Poté již navazuje samotné ocenění metodou DCF entity pro tržní hodnotu. Před oceněním investiční hodnoty je představen hypotetický strategický investor s jeho předpoklady. Jakmile je stanovena i investiční hodnota společnosti, je provedena závěrečná fáze kvantifikace synergických efektů.
Vedoucí práce: Barbora Rýdlová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses