Analýza dopadů pandemické krize na českou leteckou společnost Smartwings - Kidalova, Victoria (2021)
Daná diplomová práce se zabývá analýzou postavení na trhu českého leteckého dopravce Smartwings v době pandemie, která je vyvolaná šířením koronaviru COVID-19. Cílem práce je zjistit, jakou pozici na trhu má aktuálně Smartwings v porovnání s její přímými a nepřímými konkurenty. Na začátku práce jsou vymezeny základní pojmy v letecké dopravě, základní charakteristiky provedených analýz v praktické částí a aspekty, tykající se šíření nového viru. Na první část se navazují praktická část, ve které se hodnotí postavení české letecké společnosti na trhu na základě provedených SWOT analýzy a Porterove analýzy pěti konkurenčních sil. Dále jsou vymezené silné a slabé stránky leteckého dopravce pomoci dotazníkového šetření. Průzkum je klíčovou části dané diplomové práce. Výsledky plynoucí z výše uvedených analýz jsou předpoklady pro navržené doporučení na konci praktické části.