Analýza dopadů pandemické krize na českou leteckou společnost Smartwings - Kidalova, Victoria; Mervart, Michal, 1977-; Židová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Daná diplomová práce se zabývá analýzou postavení na trhu českého leteckého dopravce Smartwings v době pandemie, která je vyvolaná šířením koronaviru COVID-19. Cílem práce je zjistit, jakou pozici na trhu má aktuálně Smartwings v porovnání s její přímými a nepřímými konkurenty. Na začátku práce jsou vymezeny základní pojmy v letecké dopravě, základní charakteristiky provedených analýz v praktické částí a aspekty, tykající se šíření nového viru. Na první část se navazují praktická část, ve které se hodnotí postavení české letecké společnosti na trhu na základě provedených SWOT analýzy a Porterove analýzy pěti konkurenčních sil. Dále jsou vymezené silné a slabé stránky leteckého dopravce pomoci dotazníkového šetření. Průzkum je klíčovou části dané diplomové práce. Výsledky plynoucí z výše uvedených analýz jsou předpoklady pro navržené doporučení na konci praktické části.
Vedoucí práce: Michal Mervart
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses