Daňové dopady čerpaných zaměstnaneckých výhod - Gamba, David; Sedmihradská, Lucie; Hulínský, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Hlavním cílem diplomové práce je zhodnocení výhodnosti poskytování zaměstnaneckých benefitů namísto mzdy. Pro účely zhodnocení jsou zvoleny zaměstnanecké benefity, které v současné době patří mezi nejpopulárnější a které lze exaktně vyjádřit peněžitou hodnotou. U stravenek a peněžitého příspěvku na stravování je provedeno zhodnocení implementace do zákona o daních příjmů na základě důvodové zprávy. Stravenky zůstávají výhodnější v mnoha aspektech, zejména poté u zaměstnanců pracujících na delší směny. Dílčím cílem je rozlišení benefitů podle jejich daňové výhodnosti do jednotlivých skupin s přiřazením daňových koeficientů, které je možné následně využít při poskytování zaměstnaneckých benefitů v rámci organizace a jsou srozumitelné i pro osoby bez daňových znalostí. Práce je členěna do čtyř kapitol, přičemž první dvě kapitoly podávají teoretický základ pro hodnocení zaměstnaneckých benefitů ve třetí části této práce a následným návrhům a doporučením v části čtvrté.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses