Analýza vybrané ekonomické krize 2008 - Haidai, Anna (2022)
Práce se zabývá ekonomickou krizí roku 2008. Nejprve popisuje, co je krize obecně, co ji způsobuje a jak se může krize projevovat v ekonomice. Druhá část práce uvádí hlavní příčiny jejího vypuknutí. Třetí část na příkladech vývoje akciových indexů a cen akcií vybraných společností analyzuje situaci, která se odrazila na amerických akciových trzích. Zaměříme se také na bankovní oblast a určíme, jak krize zasáhla tehdejší nejvýznamnější banky, zejména Lehman Brothers, a k jakým problémům vedla.