Analýza vybrané ekonomické krize 2008 - Haidai, Anna; Brada, Jaroslav, 1964-; Hrabec, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Práce se zabývá ekonomickou krizí roku 2008. Nejprve popisuje, co je krize obecně, co ji způsobuje a jak se může krize projevovat v ekonomice. Druhá část práce uvádí hlavní příčiny jejího vypuknutí. Třetí část na příkladech vývoje akciových indexů a cen akcií vybraných společností analyzuje situaci, která se odrazila na amerických akciových trzích. Zaměříme se také na bankovní oblast a určíme, jak krize zasáhla tehdejší nejvýznamnější banky, zejména Lehman Brothers, a k jakým problémům vedla.
Vedoucí práce: Jaroslav Brada
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses