Ocenění podniku Pivovary Staropramen s.r.o. - Hartinger, Thomas (2022)
Cílem této diplomové práce je ocenění podniku Pivovary Staropramen s.r.o. na bázi objektivizované hodnoty k 1. 1. 2019. Práce zahrnuje Strategickou analýzu podniku a relevantního odvětví, finanční analýzu, finanční plán a prognózu generátorů hodnot. Ty dohromady tvoří podklady pro použitou výnosovou metodu ocenění DFC APV. Jako doplňující metoda pro ocenění podniku je pak použita metoda odvětvových násobitelů. Výsledkem této práce je odhad intervalu hodnoty podniku.