Analýza strukturovaných instrumentů - Cheuzova, Olga; Málek, Jiří, 1953-; Drahokoupil, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Hlavním cílem této diplomové práce byla analýza strukturovaných produktů. Na začátku jsou uvedeny koncept a klasifikace strukturovaných produktů. Dále byly vymezené jednotlivé finanční instrumenty, které spadají pod strukturované produkty. Jejich systematizace znázorní, jakým způsobem se dá rozdělit strukturované instrumenty podle jejich vlastnosti. Ve druhé kapitole jsou uvedeny metody oceňovaní strukturovaných produktů. Ve třetí kapitole jsou probrány způsoby zvyšování investiční atraktivity strukturovaných produktů. Mezi způsoby zvyšování investiční atraktivity probereme změnu parametrů derivátu, změnu podkladového aktiva, používání opčních strategií a využití exotických opci. Ve čtvrté kapitole jsou identifikovány hlavní faktory ovlivňující ceny strukturovaných produktů. V páté kapitole je praktická ukázka ocenění třech certifikátů. Tato kapitola ukáže, jakým způsobem se dá vyřešit problém s oceněním strukturovaných produktů.
Vedoucí práce: Jiří Málek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finanční inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses