Koncept stálé provozovny - Voráček, Lukáš (2022)
Diplomová práce se zabývá analýzou konceptu stálé provozovny, identifikováním nedostatku konceptu stálé provozovny v současné době a zhodnocením vlivu vybraných navrhovaných řešení nedostatku konceptu stálé provozovny. Hlavního cíle je dosaženo komparativní analýzou navrhovaných řešení při využití stanovených kritérií. V první kapitole práce přibližuje problematiku dvojího zdanění a v následující kapitole informuje o smlouvách o zamezení dvojího zdanění. Třetí část práce popisuje principy stálé provozovny z české legislativy a Modelové smlouvy OECD. V další části jsou představena jednotlivá navrhovaná řešení. Stanovená kritéria s využitím komparativní analýzy splnilo pouze jedno řešení, a to Pilíř I v rámci Akčního plánu 1 OECD.