EET a její vliv na plnění daňových povinností - Zobalová, Pavlína; Klazar, Stanislav, 1974-; Čejková, Eliška; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Tato práce se zabývá elektronickou evidencí tržeb a jejími dopady na daň z přidané hodnoty. První část je zaměřena na elektronickou evidenci tržeb v České republice. Jsou zde rozebrány jednotlivé fáze implementace, druhy EET a také její náklady a slibované přínosy. Krátká část je věnována účtenkové loterii. Další kapitoly této práce se zabývají hypotézou, zda EET přispěla k vyšším výnosům na dani z přidané hodnoty. Tato hypotéza je ověřovaná za použití regresní analýzy a prostorových dat. Použitá data jsou za rok 2019 z různých zemí Evropy. Provedená regresní analýza neprokázala, že by státy se zavedenou elektronickou evidencí tržeb dosahovaly vyšších výběrů na dani z přidané hodnoty než země, v kterých zavedena nebyla.
Vedoucí práce: Stanislav Klazar
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses