IFRS 9 a modelování očekávaných kreditních ztrát - Chladová, Lenka (2022)
Cílem diplomové práce je porovnání dvou přístupů ke stanovení pravděpodobnosti selhání pro potřeby účetního standardu IFRS 9. Teoretická část se zabývá mezinárodním účetním standardem IFRS 9, jeho historií, vývojem a důvody vzniku. V praktické části jsou implementovány dvě metody stanovení pravděpodobnosti selhání, metoda postavená na markovských maticích a metoda využívající analýzu přežití. V závěru jsou obě metody porovnány.