IFRS 9 a modelování očekávaných kreditních ztrát - Chladová, Lenka; Witzany, Jiří, 1966-; Drahokoupil, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Cílem diplomové práce je porovnání dvou přístupů ke stanovení pravděpodobnosti selhání pro potřeby účetního standardu IFRS 9. Teoretická část se zabývá mezinárodním účetním standardem IFRS 9, jeho historií, vývojem a důvody vzniku. V praktické části jsou implementovány dvě metody stanovení pravděpodobnosti selhání, metoda postavená na markovských maticích a metoda využívající analýzu přežití. V závěru jsou obě metody porovnány.
Vedoucí práce: Jiří Witzany
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finanční inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses